Meny

Program

2020

 

 

>>Program 2020<<

 

Drop-in Meditation

Från 21 Januari till 9 Juni har vi varje tisdag kväll öppet för meditation. Vi sitter i tystnad och utan guidning i 40 min. Efteråt finns möjlighet till lätt fika och pratstund.
Vi erbjuder guidning genom MP3-spelare som du kan låna om du är ny och vill testa på meditation.

 

Tid: 18.30

Plats: Gamla Domprostgården, Vilhelm Mobergs gata 2 i Växjö

Kostnad: 30kr för medlem

50kr för icke medlem

 (fika ingår i priset)

 

Ni betalar på plats och vi tar emot både kontanter och swish betalningar. Notera att vi inte kommer kunna växla vid kontant betalning.

 

Medlemskap kostar 100kr och gäller det året som du betalar. Dvs blir du medlem under 2019 så gäller det resten av 2019, vare sig det är januari, december eller någon annan månad.

Förutom rabatt på drop-in meditationerna så får man även rabatt på de flesta av våra andra arrangemang.


---


Heldag om Alice Bailey


Föreläsare: Karl Erik Edris, översättare av Baileys böcker.

Alice Bailey (1880-1949) är en globalt känd författare med stor betydelse för den moderna utvecklingen av en djup andlighet oberoende av traditionell religion. Hon skrev genom en process som hon kallar ”mental telepati”. 19 av hennes 24 böcker är skrivna på detta sätt. Och som källa till informationen som hon skrev ner anger hon en tibetansk mästare vid namn Djwhal Khul. Detta sätt att skriva påminner om det sätt som användes vid nedtecknandet av En kurs i mirakler som ju är ett något mer sentida verk av stor betydelse för många andliga sökare.

Baileys samlade verk omfattar dryga 10000 sidor och avhandlar de flesta ämnen av relevans för oss människor ur ett djupt esoteriskt perspektiv. Boktitlarna nämner t.ex. psykologi, utbildning, astrologi, läkekonst, meditation, intuition, lärjungaskap, invigningar, vit magi, kosmisk eld och telepati. Och dessutom innehåller flera böcker mycket intressanta tankar om ekonomiska och politiska frågor invävda i ett överordnat historiskt utvecklingsperspektiv. Men trots denna ämnesbredd skulle man sammanfattningsvis kunna säga att böckerna utöver att ge ett djupt esoteriskt perspektiv på kosmologiska frågor om hur tillvaron är uppbyggd och fungerar så är deras essens en undervisning om kärlekens makt. Så även om böckerna kopplar ett relativt abstrakt esoteriskt helhetsgrepp om världen och människorna handlar de om en praktisk andlighet med kraft att förvandla inte bara den enskilda människans liv utan också samhället och framtiden.

Alice Baileys böcker har kanske fått rykte om sig att vara svåra att förstå. Men Karl-Erik Edris, som själv är författare och leder arbetet med att översätta Baileys böcker till svenska, är en erfaren föreläsare som med en kombination av tankeskärpa, humor och värme kan få de svåraste ämnen att bli lättbegripliga. Karl-Erik räknar med att behandla tre huvudämnen under vår dag tillsammans: Baileys livsväg och livsuppgift; lite om det svenska översättningsprojektet och huvuddragen i Baileys andliga utvecklingspsykologi och vision för människans utveckling.

Det här är en dag både för dig som studerat Baileys verk en del och för alla som bara är nyfikna på att få bekanta sig med en ny författare på det andliga området. En dag som helt säkert kommer att stärka din tro på dig själv och på människans möjligheter att skapa en ljus framtid.


Tid: 1 Feb, kl 09.00 - 17.00

Plats: Gamla Domprostgården, Vilhelm Mobergs gata 2 i Växjö

Kostnad: 195kr

 (fika ingår i priset, men EJ lunch)


Ni kan ta med egen lunch och äta på plats eller gå ut och äta på stan. Lunchen kommer vara mellan kl 12.00 - 13.00.


Maila till Helene@tystahuset.se om du är intresserad. Vid bekräftad ledig plats så betalas summan till vårt bank-giro eller via swish.


Bank-giro: 791-6976

Swish: 123 688 9646

Tysta Huset, Ideell Meditations Förening i Växjö   -   Kontakt: Tystahuset@telia.com